Dodenherdenking 4 mei

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

19.00 uur:
De herdenking in Huissen zal dit jaar in het teken staan van angst en vervolging. De herdenking zal laten zien dat angst en vervolging van alle tijden zijn. Op dit moment is Stinase druk doende om met een toneelgezelschap dit ook gevisualiseerd te krijgen. Wel is al bekend dat het koor Feelin’Good het muzikale gedeelte voor zijn rekening zal nemen. De samenwerking met en de uitvoering door dit koor waren in 2017 een groot succes. Deze unieke herdenkingsbijeenkomst zal worden gehouden in de Stadsparochiekerk. Voor deze bijeenkomst wordt een aantal banken aan de linkerzijde vooraan in de kerk gereserveerd voor de nabestaanden van de omgekomenen.

19.45 uur:
Stille tocht vanaf de Stadsparochiekerk, voorafgegaan door de Gilden, naar het massagraf op de begraafplaats aan de Doelenstraat.

19.55 uur:
Kranslegging door een lid van het College van de gemeente Lingewaard en het leggen van een bloemstuk door de voorzitter van Stinase. ‘The last post’ wordt gespeeld.

20.00 uur:
Twee minuten stilte.

Na de plechtigheid op het kerkhof is iedereen uitgenodigdiigd door Gemeente Lingewaard en Stinase voor een kop koffie in De Buitenpoort.


Aan de plechtigheid op het kerkhof wordt medewerking verleend door muziekvereniging Volharding uit Huissen en wandelsportvereniging Nooit te Ver. Verder probeert het bestuur van Stinase de kinderen van Huissen een prominentere rol in de herdenking te geven. Op dit moment wordt er gesproken met de Scouting van Huissen en met een Huissense basisschool.

 Terug naar overzicht

2017 Dodenherdenking (serie 2)

Foto's gemaakt door Foto van Eimeren

Bekijk hier al onze sponsoren

Drankenhandel Degen

Theo Schut Autoschade

DrukwerkCentrum Leijser

De Buitenpoort

Joost van Gendt Auto's

Lingewaard verhuur

Herberg de Hoeve

Bar Lekker

Hermsen en Hermsen Sfeervol Wonen Huissen

Tuinbouwloonbedrijf Knuiman B.V.

De Betuwe

Frank Jeurissen Graveertechn./ Kunststofbewerking

Bordbusters

Baptist Huissen

Puur Ambacht

ONS Accountants en Belastingadviseurs

Gebruikte Bus.com

Jansen Totaal Wonen

Otten en Kampschreur Accountants & Belastingadviseurs

ITM Maters

Kapsalon Hendriksen
Foto van Eimeren

EKO Bouw

Transportbedrijf Maters Huissen BV

Lingewaerd Notarissen

Makelaar Dingemans

Vishuiss

Dibbets schilderwerken

Van Aalten autobedr.

van Monique

Willemsen Interieurbouw

Big Fish

Profile Ouwerling

De Kuul

Welkoop Huissen

Zaat Vastgoed

BartBoxx

Bakkerij Engelen

Bouwman Zonwering V.O.F.

Coop Lamers