Dodenherdenking 4 mei

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

19.00 uur:
De herdenking in Huissen zal dit jaar in het teken staan van angst en vervolging. De herdenking zal laten zien dat angst en vervolging van alle tijden zijn. Op dit moment is Stinase druk doende om met een toneelgezelschap dit ook gevisualiseerd te krijgen. Wel is al bekend dat het koor Feelin’Good het muzikale gedeelte voor zijn rekening zal nemen. De samenwerking met en de uitvoering door dit koor waren in 2017 een groot succes. Deze unieke herdenkingsbijeenkomst zal worden gehouden in de Stadsparochiekerk. Voor deze bijeenkomst wordt een aantal banken aan de linkerzijde vooraan in de kerk gereserveerd voor de nabestaanden van de omgekomenen.

19.45 uur:
Stille tocht vanaf de Stadsparochiekerk, voorafgegaan door de Gilden, naar het massagraf op de begraafplaats aan de Doelenstraat.

19.55 uur:
Kranslegging door een lid van het College van de gemeente Lingewaard en het leggen van een bloemstuk door de voorzitter van Stinase. ‘The last post’ wordt gespeeld.

20.00 uur:
Twee minuten stilte.

Na de plechtigheid op het kerkhof is iedereen uitgenodigdiigd door Gemeente Lingewaard en Stinase voor een kop koffie in De Buitenpoort.


Aan de plechtigheid op het kerkhof wordt medewerking verleend door muziekvereniging Volharding uit Huissen en wandelsportvereniging Nooit te Ver. Verder probeert het bestuur van Stinase de kinderen van Huissen een prominentere rol in de herdenking te geven. Op dit moment wordt er gesproken met de Scouting van Huissen en met een Huissense basisschool.

 Terug naar overzicht

2017 Dodenherdenking (serie 2)

Foto's gemaakt door Foto van Eimeren

Bekijk hier al onze sponsoren

Theo Schut Autoschade

Welkoop Huissen

Bordbusters

De Betuwe

Otten en Kampschreur Accountants & Belastingadviseurs

EKO Bouw

Bar Lekker

Drankenhandel Degen

Gebruikte Bus.com

Lingewaard verhuur

Foto van Eimeren

Kapsalon Hendriksen
De Buitenpoort

ITM Maters

Van Aalten autobedr.

BartBoxx

Frank Jeurissen Graveertechn./ Kunststofbewerking

Dibbets schilderwerken

Bakkerij Engelen

Jansen Totaal Wonen

Vishuiss

DrukwerkCentrum Leijser

Lingewaerd Notarissen

Bouwman Zonwering V.O.F.

Zaat Vastgoed

Hermsen en Hermsen Sfeervol Wonen Huissen

van Monique

Profile Ouwerling

Joost van Gendt Auto's

Coop Lamers

Baptist Huissen

Puur Ambacht

Big Fish

De Kuul

ONS Accountants en Belastingadviseurs

Tuinbouwloonbedrijf Knuiman B.V.

Transportbedrijf Maters Huissen BV

Willemsen Interieurbouw

Makelaar Dingemans

Herberg de Hoeve