Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag begom om 00.00 uur. In Wageningen kwam het bevrijdingsvuur uit Normandië aan en overhandigd aan de commissaris van de Koning in Gelderlan; Clemens Cornielje. Na het ontsteken van het vuur in wageningen vertrokken 83 groepen met een brandende fakkel naar hun eigen gemeente. De hardlopers naar Huissen kwamen uit de twee verenigingen Loopgroep Huissen en Pheidippides.

De hardlopers hebben bij 4 monumenten bloemene gelegd. Het kanon in Heelsum, De Naald in Oosterbeek, De Berenkuil in Arnhem en bij 't Looveer in Huissen. Om 04.30 uur zijn de lopers in Huissen aangekomen op de Markt. Daar is het bevrijdingsvuur ontstoken om daar de hele dag te branden.

Om 11.00 uur verzamelden vele wandelaars zich op de Markt. Het bevrijdingsvuur werd door drie groepen wandelaars verder gebracht in de gemeente Lingewaard. Wandesportvereniging Nooit te Ver ging naar Haalderen, de mensen van De Bol  gingen naar Bemmel en de wandelaars van Loopgroep Huissen en Pheidippides zijn naar Haalderen gelopen. Uit handen van burgemeester Marianne Schuurmans kregen de drie groepen de faKKEL met het vuur uit Wageningen.  in de andere kernen werd met een kleine ceremonie ook het bevrijdingsvuur ontstoken.

Om 20.00 uur begon het Bevrijdingsconcert in de stadsparochiekerk. Dit jaar is het concert verzorgd door muziekvereniging Volharding en de close-harmony groep Charmony. Natuurlijk werden er ook muziekstukken gezamenlijk uitgevoerd. Uit de vele positieve reacties is gebleken dat dit concert erg gewaardeerd werden door het aanwezige publiek.

 

 

 

 

Bekijk hier al onze sponsoren

Tuinbouwloonbedrijf Knuiman B.V.

Kapsalon Hendriksen
Otten en Kampschreur Accountants & Belastingadviseurs

Jansen Totaal Wonen

Herberg de Hoeve

BartBoxx

Coop Lamers

Vishuiss

Welkoop Huissen

Gebruikte Bus.com

ONS Accountants en Belastingadviseurs

van Monique

DrukwerkCentrum Leijser

Drankenhandel Degen

Lingewaard verhuur

Van Aalten autobedr.

De Buitenpoort

Hermsen en Hermsen Sfeervol Wonen Huissen

Baptist Huissen

EKO Bouw

Bakkerij Engelen

Transportbedrijf Maters Huissen BV

Willemsen Interieurbouw

Bouwman Zonwering V.O.F.

Bar Lekker

Big Fish

Foto van Eimeren

De Betuwe

Makelaar Dingemans

Joost van Gendt Auto's

Puur Ambacht

Theo Schut Autoschade

De Kuul

ITM Maters

Bordbusters

Profile Ouwerling

Zaat Vastgoed

Lingewaerd Notarissen

Dibbets schilderwerken

Frank Jeurissen Graveertechn./ Kunststofbewerking