Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag begom om 00.00 uur. In Wageningen kwam het bevrijdingsvuur uit Normandië aan en overhandigd aan de commissaris van de Koning in Gelderlan; Clemens Cornielje. Na het ontsteken van het vuur in wageningen vertrokken 83 groepen met een brandende fakkel naar hun eigen gemeente. De hardlopers naar Huissen kwamen uit de twee verenigingen Loopgroep Huissen en Pheidippides.

De hardlopers hebben bij 4 monumenten bloemene gelegd. Het kanon in Heelsum, De Naald in Oosterbeek, De Berenkuil in Arnhem en bij 't Looveer in Huissen. Om 04.30 uur zijn de lopers in Huissen aangekomen op de Markt. Daar is het bevrijdingsvuur ontstoken om daar de hele dag te branden.

Om 11.00 uur verzamelden vele wandelaars zich op de Markt. Het bevrijdingsvuur werd door drie groepen wandelaars verder gebracht in de gemeente Lingewaard. Wandesportvereniging Nooit te Ver ging naar Haalderen, de mensen van De Bol  gingen naar Bemmel en de wandelaars van Loopgroep Huissen en Pheidippides zijn naar Haalderen gelopen. Uit handen van burgemeester Marianne Schuurmans kregen de drie groepen de faKKEL met het vuur uit Wageningen.  in de andere kernen werd met een kleine ceremonie ook het bevrijdingsvuur ontstoken.

Om 20.00 uur begon het Bevrijdingsconcert in de stadsparochiekerk. Dit jaar is het concert verzorgd door muziekvereniging Volharding en de close-harmony groep Charmony. Natuurlijk werden er ook muziekstukken gezamenlijk uitgevoerd. Uit de vele positieve reacties is gebleken dat dit concert erg gewaardeerd werden door het aanwezige publiek.

 

De foto's volgen nog

 

 

2017 Bevrijdingsconcert

Gemaakt door Huub Langeweg

Bekijk hier al onze sponsoren

Knuiman

Willemsen Interieurbouw

Dibbets schilderwerken

Bouwman Zonwering V.O.F.

De Kuul

Kapsalon Hendriksen
Bakkerij Engelen

Bar Lekker

De Betuwe

Bordbusters

Hermsen en Hermsen Sfeervol Wonen Huissen

Vishuiss

EKO Bouw

Transportbedrijf Maters Huissen BV

Foto van Eimeren

Van Aalten autobedr.

Otten en Kampschreur Accountants & Belastingadviseurs

BartBoxx

ITM Maters

DrukwerkCentrum Leijser

De Buitenpoort

Theo Schut Autoschade

Coop Lamers

Zaat Vastgoed

Lingewaard verhuur

Jansen Totaal Wonen

ONS Accountants en Belastingadviseurs

Makelaar Dingemans

Baptist Huissen

Lingewaerd Notarissen

Herberg de Hoeve

Drankenhandel Degen

Frank Jeurissen

Welkoop Huissen

Puur Ambacht

Joost van Gendt Auto's

Big Fish

Profile Ouwerling

van Monique