Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag begom om 00.00 uur. In Wageningen kwam het bevrijdingsvuur uit Normandië aan en overhandigd aan de commissaris van de Koning in Gelderlan; Clemens Cornielje. Na het ontsteken van het vuur in wageningen vertrokken 83 groepen met een brandende fakkel naar hun eigen gemeente. De hardlopers naar Huissen kwamen uit de twee verenigingen Loopgroep Huissen en Pheidippides.

De hardlopers hebben bij 4 monumenten bloemene gelegd. Het kanon in Heelsum, De Naald in Oosterbeek, De Berenkuil in Arnhem en bij 't Looveer in Huissen. Om 04.30 uur zijn de lopers in Huissen aangekomen op de Markt. Daar is het bevrijdingsvuur ontstoken om daar de hele dag te branden.

Om 11.00 uur verzamelden vele wandelaars zich op de Markt. Het bevrijdingsvuur werd door drie groepen wandelaars verder gebracht in de gemeente Lingewaard. Wandesportvereniging Nooit te Ver ging naar Haalderen, de mensen van De Bol  gingen naar Bemmel en de wandelaars van Loopgroep Huissen en Pheidippides zijn naar Haalderen gelopen. Uit handen van burgemeester Marianne Schuurmans kregen de drie groepen de faKKEL met het vuur uit Wageningen.  in de andere kernen werd met een kleine ceremonie ook het bevrijdingsvuur ontstoken.

Om 20.00 uur begon het Bevrijdingsconcert in de stadsparochiekerk. Dit jaar is het concert verzorgd door muziekvereniging Volharding en de close-harmony groep Charmony. Natuurlijk werden er ook muziekstukken gezamenlijk uitgevoerd. Uit de vele positieve reacties is gebleken dat dit concert erg gewaardeerd werden door het aanwezige publiek.

 

 

 

 

Bekijk hier al onze sponsoren

BartBoxx

Van Aalten autobedr.

Profile Ouwerling

Herberg de Hoeve

Bar Lekker

Lingewaerd Notarissen

Kapsalon Hendriksen
Frank Jeurissen Graveertechn./ Kunststofbewerking

Big Fish

Baptist Huissen

Dibbets schilderwerken

Jansen Totaal Wonen

De Kuul

Otten en Kampschreur Accountants & Belastingadviseurs

Foto van Eimeren

Willemsen Interieurbouw

Lingewaard verhuur

Theo Schut Autoschade

ITM Maters

Welkoop Huissen

Zaat Vastgoed

EKO Bouw

Bouwman Zonwering V.O.F.

De Betuwe

Bordbusters

Makelaar Dingemans

Tuinbouwloonbedrijf Knuiman B.V.

Vishuiss

van Monique

Gebruikte Bus.com

Bakkerij Engelen

Hermsen en Hermsen Sfeervol Wonen Huissen

Drankenhandel Degen

Transportbedrijf Maters Huissen BV

Puur Ambacht

Joost van Gendt Auto's

De Buitenpoort

Coop Lamers

DrukwerkCentrum Leijser

ONS Accountants en Belastingadviseurs