Dodenherdenking

Op 4 mei, de Nationale Herdenking, herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord; zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog en de koloniale oorlog in Indonesië, als in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna.  

Tuin van de Vrijheid:
Samen met leerlingen van IKC De Abacus is voor de herdenkingsbijeenkomst het monument van Tuin der Vrijheid onthuld. Het monument is geplaatst naast de stadsparochiekerk aan de Lange Kerkstraat in Huissen.  Op het moment dat het monument onthuld werd riepen alle aanwezigen samen de tekst: “Doe vrijheid geen geweld aan”. Dit is de tekst en tevens de titel van het monument. Het monument  bestaat uit klokjes van mozaïek en is gemaakt door leerlingen van het IKC De Abacus. 
De onthulling van het monument werd muzikaal verzorgd door kinderkoor ‘De Stuiterballen” onderleiding van Helma  van Lent.  

Thema van de herdenking: Leven met oorlog; kind zijn in oorlogstijd. 

Herdenkingsmoment:
Tijdens het herdenkingsmoment werden verhalen verteld en gedichten gelezen. De muzikale bijdrage werd verzorgd door het leerling-orkest bestaande uit leden van Stedelijk Orkest Huissen en Volharding Huissen. 

Gedenkpark Huissen:
De ceremonie op het Gedenkpark in Huissen was druk bezocht. Voor en na het stilte moment van 2 minuten zijn er door kinderen gedichten voorgedragen, er werden bloemstukken gelegd en een kleine honderd scouts hebben een bloem bij het monument gelegd. De Huissense Gilden brachten de vendelgroet aan de gevallenen.
Muzikaal werd deze herdenking ondersteund door de samenwerkende slagwerkgroep van Stedelijke Orkest Huissen en Volharding Huissen.

Met name door samenwerking tussen de basisschool, kinderkoor, leerlingorkest, slagwerkorkest alsmede de organisaties Tuin van de Vrijheid, Gilden Huissen en Gedenkpark Huissen, is Stinase erin geslaagd om van de herdenking een mooi, uniek en memorabel moment te maken. 

 

 

 

             
Muziek tijdens het herdenkingsmoment door het gezamenlijk leerlingenorkest van Volharding en Stedelijk Orkest Huissen    

Muziek op het Gedenkpark door de gezamenlijke slagwerkgroep van Volharding en Stedelijk Slagwerkorkest Huissen      

Bekijk hier al onze sponsoren

Frank Jeurissen Graveertechn./ Kunststofbewerking

Dingemans Makelaardij

Otten en Kampschreur Accountants & Belastingadviseurs

Drankenhandel Degen

Zalencentrum De Buitenpoort

EKO Bouw

Foto van Eimeren/Ringfoto

Maters Huissen B.V.

Lingewaard Verhuur

Profile Ouwerling

Autobedrijf Van Aalten

Verspreiden Enzo

Baptist Huissen

Zaat Vastgoed

Puur Ambacht

ONS Accountants en Belastingadviseurs

Bart Boxx

Joost van Gendt Auto's

Bordbusters

Jansen Totaal Wonen

Bouwman Zonwering V.O.F.

Tuinbouwloonbedrijf Knuiman B.V.

Ambachtelijke bakkerij Theo Engelen